Skin Solutions Hoorn

Waar ben je naar op zoek?

Bel me terug
x

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Schoonheidssalon Skin Solutions

Wil jij het allerbeste voor jouw huid? Dan hebben wij dé behandelingen voor jou!

Skin Solutions heeft alles in huis om jouw huid gezond en mooi te houden. Wij geloven in een persoonlijke aanpak. Hét moment dat jouw huid veranderd voor altijd! Met ons bindweefselprogramma en Dermalogica Pro Power Peel behandelingen behalen wij prachtige resultaten. Daarnaast behandelen wij specifieke huidproblemen zoals acne en littekens, rimpels en rosacea.

Over ons

Ontstressen kan het geheim zijn voor een gezonde huid

De huid en de hersenen ontwikkelen zich uit dezelfde laag cellen in het menselijke embryo. Ze zijn tijdens het hele leven nauw verbonden met elkaar. Een gezonde huid ook het resultaat van een stressvrije gemoedstoestand.

Stress is een technische term die verwijst naar het toepassen van verschillende krachten op materialen, gewoonlijk om hun sterkte of breekpunt te testen. Het concept is niet anders bij mensen. De soorten krachten die worden toegepast, zijn niet die die worden gebruikt in de bouwkunde, maar de effecten zijn heel gelijkaardig. Zowel bewuste als onbewuste delen van de hersenen zijn betrokken bij de productie van stress. Als gevolg van de hersenactiviteit geraken de endocriene systemen op alle niveaus betrokken.

De huid wordt beïnvloed door de hersenen door het gevarieerde en verreikende systeem van verbindingen met de huid. Hormonen die worden geproduceerd door de verschillende delen van het endocriene systeem hebben diepgaande, rechtstreekse en onrechtstreekse effecten op de huid. Na deze beknopte uitleg over de structurele en functionele verbondenheid van de verschillende orgaansystemen, is het niet moeilijk te begrijpen dat de huid niet kan ontsnappen aan de beschadigende effecten van diepgaande stress.

De kwaliteit, het comfort en het aanzien van een gezonde huid hangen af van een perfect evenwicht tussen de hierboven vermelde invloeden. De bloedstroom door de huid van een gestrest persoon is niet optimaal en verstoort dus de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de huid. Net zoals een uitgehongerd of verstikkend orgaan, worden veroudering en degeneratie van de huid op langere termijn versneld. Aanhoudende stress doet de impulstrajecten van de zenuwen automatisch werken wanneer onze hersenen de patronen leren die het meest worden herhaald. Combineer dit met een dodelijke mix van voortdurend verhoogde stresshormonen, en celreceptoren worden opnieuw geprogrammeerd op ‘overlevingsmodus’.

Cellen die zich focussen op overleving zijn niet afgestemd om te groeien, efficiënt te delen of uiterst gespecialiseerde, sterke en vitale cellen te produceren nodig voor een jeugdige, levendige huid. De huid kan beschadigd geraken door stress na aanhoudende periodes. Door genetische en andere verschillen maken de complexiteit van alle betrokken elementen en de effecten die veranderlijk zijn met de tijd het onmogelijk om de effecten van stress op de huid in elk individu te meten.

De logische vraag die volgt: is het mogelijk om deze situatie om te keren of te verbeteren?

Gelukkig is het antwoord "ja" op twee verschillende niveaus. Ten eerste is het nodig om de elementen van stress in iemands leven te herkennen en om een manier te vinden om op een positieve manier met de stress om te gaan. Soms kan het gaan om kleine en eenvoudige veranderingen in de levensstijl maar het kan ook zijn dat meer levensveranderende acties moeten ondernomen worden om van de overmatige stress af te geraken. Voor de meeste mensen die een eenvoudige gewoonte van regelmatig bewegen willen aankweken, kunnen betere periodes van rust en reflectie helpen om te ontstressen en de hormonen die verantwoordelijk zijn voor de negatieve veranderingen terug in evenwicht te brengen. Specifieke oefeningen waar de aandacht wordt gefocust op ademen, stretching en toning zijn geschikt om een stresshormoonopstoot onschadelijk te maken.

Op het niveau van de huid zelf is het de bedoeling om het gedrag van de huidcellen die focussen op overleven te veranderen in cellen die goed functioneren. We beginnen te begrijpen hoe cellen kunnen worden gecreëerd die hun volle potentieel in werking, structuur en schoonheid kunnen maximaliseren. De geavanceerde gevitamineerde huidtherapie van Environ richt zich op de belangrijkste processen waarmee de mens is geëvolueerd in de afgelopen 200.000 jaar. Wanneer een voldoende hoeveelheid essentiële moleculen zoals vitamine A, C en E in de cellen behouden blijft, zijn cellen beter bestand tegen de schade van stresshormonen en tegen de veranderde stimulatiepatronen die door stress worden veroorzaakt. Dit betekent niet dat de andere hierboven vermelde vormen van stressvermindering minder nodig zijn, maar het is toch al geschikt om de negatieve invloeden af te remmen.

Snelheid op elk vlak is een essentieel ingrediënt geworden bij ondernemingen die met elkaar concurreren om elektronische instrumenten te ontwikkelen die sneller zullen presteren met grotere hoeveelheden informatie. Tegelijkertijd leven zij die het geluk hebben om in een welvarende maatschappij te leven langer. Dat betekent simpelweg dat de huidcellen almaar meer jaren onderworpen worden aan de toetakeling van de zintuigen. Noch onze cellen, noch onze psyche zijn uitgerust om met deze omstandigheden om te gaan. Verandering op dat tempo laat geen ruimte voor de evolutie van systemen die zijn gevormd door totaal andere overlevingsstressfactoren gedurende honderdduizenden jaren.

De enige mogelijke tegenovergestelde aanpak voor deze krankzinnige race is te begrijpen hoe belangrijk het is voor lichaam en geest om te ontspannen en spontaan, rustig te bezinnen. De huid zou ook rust moeten worden gegeven van de stress en fysieke uitdagingen uit de omgeving. De huidcellen voorzien van voedingsstoffen gebaseerd op correcte wetenschappelijke principes zorgt ervoor dat herstelmechanismen de opstapelende DNA-schade kunnen aanpakken, terwijl de cellen worden aangemoedigd om optimaal te functioneren.

Integraal onderdeel

Daarom is het belangrijk om de huid te beschouwen als een integraal onderdeel van een totaalsysteem dat moet ontstressen op het niveau van het hele lichaam. In deze nieuwe tijd zijn het evenwicht tussen lichaam en geest, en macro- en microvoeding belangrijk voor alle lichaamsdelen om optimaal te werken naar een gezonde oude dag. En het is niet in het minst even belangrijk om dit te doen voor een gezonde huid.

Dr. Ernesr Eiselen, MBChB, FRACGP