Waar ben je naar opzoek?

Bel me terug
x

Bel me terug

Wil je meer informatie of een afspraak maken voor een intake? Vul hier jouw gegevens in, dan nemen wij contact met je op.

Ik ga akkoord met het privacystatement

Maskné mondkapje

Maskné mondkapje
Maskné mondkapje
Maskné mondkapje
Maskné mondkapje
Maskné mondkapje
Maskné mondkapje
Meer informatie
5 Op voorraad

€19,95

+
-
Jouw voordelen:

- verstelbaar, elastische verstelbare bandjes

- herbruikbaar, reinigbaar, schoonmaken, wasbaar in wasmachine

Mondkapje in zwarte zijde. Ons antwoord op Maskne

Dit mondkapje is gemaakt van echte zijde. Met een zijde voering. Volgens de wetenschap het beste materiaal voor een mondkapje. Met een zeer hoge filtering. En een hoog draag comfort. Mooier dan dit kapje kunnen wij niet maken!

Natuurzijde

Deze mondkapjes zijn gemaakt van een kwalitatieve hoge zijde stof en aan de binnenzijde gevoerd met een dunne laag zijde. En een metalen neus beugel om mooi aan te sluiten over uw neus.

Maskne – een huidprobleem door het dragen van mondmaskers. 

Het dragen van een mondmasker ter preventie van het coronavirus is zinvol, echter een onverwachte bijkomende huidaandoening is maskne: puistjes veroorzaakt door het langdurig dragen van een mondmasker. Of waar sommige ook erg last van kunnen hebben; een extreem droge huid, maar voor nu gaan we dieper in op maskne.

De echte term voor maskne is acne mechanica, lokale uitbraak van uitslag als gevolg van lokale wrijving, druk en strekken van de huid. Een aandoening voornamelijk beschreven bij sporters (strakke kledingstukken, voorhoofd zweetbanden, helmen, hockey/worstelaars gezichts- en hoofdbescherming) en werk gerelateerd (wrijving van de rug bij vrachtwagen, bv. bij buschauffeurs).

In de literatuur kan acne mechanica op iedere plek van het lichaam voorkomen. Het wordt gekenmerkt door pijnlijke en branderige verhevenheden, puisten en verharde knobbeltjes. En voor het blote oog niet zichtbare micro mee-eters zijn beschreven en het geneest zonder littekens.

Een van de redenen waarom we maskne kunnen krijgen is omdat de huid door het mondmasker veel meer wrijving dan normaal te verduren krijgt. De chronische wrijving verstoort je huidbarrière, de beschermende huidolie en -vetten worden door de masker geabsorbeerd. In combinatie met een vochtige warme omgeving ten gevolge van ademhaling zorgt het voor een omgeving waarin bacteriën en gisten meer kunnen groeien. Ook gaat de huid hierdoor verder openstaan en kunnen deze bacteriën en gisten makkelijk de huid binnentreden en een disbalans veroorzaken. De warmte van de ademhaling zorgt verder voor nog meer vochtverlies ten gevolge van het dragen van katoenen materialen die vocht opnemen.

Wat kan je eraan te doen?

Vermijd maskers die gemaakt zijn uit polyesters of synthetische materialen omdat ze slecht ademen. Katoenen maskers zijn beter, maar helaas onttrekken ze wel veel vocht uit de huid. Als je masker wasbaar is, zorg dat je een reserve masker hebt zodat je het ene masker kan wassen met parfumvrije middelen en daarna goed uitspoelen. Hiermee hou je je masker fris en schoon. Speciaal voor iedereen die last heeft van Maskne hebben wij speciale zijden mondmaskers zonder katoenen binnenkant laten maken. Zelfs de bies is van zijde. Alleen het elastiek en het schuifje niet. Ze zijn op 40 graden te wassen, zonder wasverzachter en parfumvrij wasmiddel.

Maskers dragen is erg belangrijk. Het is de eerste bescherming voor andere en jezelf. Nu mogen medische mensen alleen medische maskers gebruiken en helpen hun huid deze goed te verzorgen. Ook kun je buiten je werk kiezen voor het dragen van zijden maskers.

Bron: Sense 4 Beauty & feet, Noordwijk Mevr. Sabrina Haazer – van Schooten