Waar ben je naar opzoek?

Bel me terug
x

Bel me terug

Wil je meer informatie of een afspraak maken voor een intake? Vul hier jouw gegevens in, dan nemen wij contact met je op.

Ik ga akkoord met het privacystatement

Alfa-hydroxyzuur: de slimme manier om te exfoliëren

Exfoliëring of, meer specifiek, korrelige scrubs worden enorm gepromoot door cosmeticamerken als een goede manier om de huid er gezond te laten uitzien.

Er wordt gezegd dat je met het vaak exfoliëren of wegscrubben van de dode cellen een einde maakt aan een doffe, droge huid. Environ heeft een heel andere filosofie. Environ baseert zich op de wetenschap en de fysiologie van de huidcellen, en beveelt geen onnodige exfoliëring aan.

Vergeet niet dat het de taak van de keratinocyt huidcel is om uiteindelijk af te sterven zodat hij deel kan uitmaken van de buitenste hoornlaag van de huid, die in ideale omstandigheden compact zou moeten zijn. We hebben die uiterst fijne laag (ongeveer 0,01 tot 0,02 mm) van dode huidcellen nodig omdat die laag onze enige vorm van bescherming is tegen de omgeving. Als de dode keratinocyt te vroeg wordt verwijderd, zal deze laag geen geschikte barrière vormen en kan water gemakkelijk verloren gaan. Dit kan er ook voor zorgen dat toxines uit de omgeving gemakkelijk in de huid komen. Een ruwe (niet compacte) hoornlaag is een teken dat je huid ongezond is en moet worden aangevuld met vitamine A en andere essentiële nutriënten. Van vitamine A is wetenschappelijk geweten dat het de hoornlaag mee gezond en zacht maakt zodat exfoliëren niet nodig is. Environ moedigt microexfoliëring aan, een zachtere, slimme aanpak om de huid er zachter, egaler en stralender te laten uitzien.

Alfa-hydroxyzuren voor de huid – Een slimme aanpak voor micro-exfoliëring

Environ was de eerste die een cosmetisch product met alfa-hydroxyzuur produceerde in Zuid-Afrika. AHA's zijn natuurlijke, organische zuren die worden toegevoegd aan huidverzorgingsproducten om in de eerste plaats de natuurlijke desquamatie (exfoliëring van de dode en afstervende cellen) van de hoornlaag van de huid te bevorderen. Het is wetenschappelijk bekend dat ze de verbinding (lijm) tussen de cellen oplossen waardoor ze gelijkmatiger afschilferen zodat de gezondere cellen verschijnen. Daardoor krijgt de huid een zachter en egaler aanzien. AHA'S bevorderen ook de groei van gezonde cellen doordat de huid zacht wordt gestimuleerd.

De wetenschappelijke niet-agressieve redders van de huid

 • Skin EssentiA Hydrating Clay Masque.
  Een essentieel multifunctioneel masker dat de huid helpt te hydrateren en zacht te micro-exfoliëren.
 • Focus Care Youth+ Concentrated Alpha Hydroxy Toner
  Deze toner helpt met zijn hoge concentratie Glycolzuur de natuurlijke zuurmantel van de huid te versterken en bevordert een zachte exfoliëring.
 • Focus Care Moisture+ Alpha Hydroxy Night Cream
  Alpha Hydroxy Night Cream helpt een vermoeide huid op te peppen met een zachte micro-exfoliërende formule die de huidtextuur helpt te verfijnen en meer vocht helpt vast te houden
 • Focus Care Clarity+ Sebu-Clear Masque
  Een revolutionair zuur crèmemasker met lage pH dat een combinatie van exfoliërende zuren bevat om het aanzien van puistjes helpt te verwijderen. Jouw huid verdient het om te worden verzorgd op de zachtst mogelijke manier. Je hebt immers maar één huid. Draag er goed zorg voor.

Ik heb een vraag!

Wil je meer weten over onze behandelingen en oplossingen voor jouw huidprobleem? Je kunt ons bellen of vul het contactformulier in!