Skin Solutions Hoorn

Waar ben je naar op zoek?

Bel me terug
x

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Schoonheidssalon Skin Solutions

Wil jij het allerbeste voor jouw huid? Dan hebben wij dé behandelingen voor jou!

Skin Solutions heeft alles in huis om jouw huid gezond en mooi te houden. Wij geloven in een persoonlijke aanpak. Hét moment dat jouw huid veranderd voor altijd! Met ons bindweefselprogramma en Dermalogica Pro Power Peel behandelingen behalen wij prachtige resultaten. Daarnaast behandelen wij specifieke huidproblemen zoals acne en littekens, rimpels en rosacea.

Over ons

De drie meest voorkomende symptomen van een gevoelige huid zijn: roodheid, irritatie en dehydratatie.

Skin Solutions geeft tips om een gevoelige huid te voorkomen en te verminderen!

Roodheid

Ongeacht of iemand altijd een gevoelige huid heeft of slechts een bepaalde periode gevoeligheid ervaart: gevoeligheid uit zich bij veel mensen in roodheid (rode bultjes, rode vlekken, een rood gezicht). De oorzaken variëren, maar veelvoorkomende triggers zijn over-exfoliatie, overmatige blootstelling aan de zon, allergieën, irritatie door bepaalde ingrediënten in cosmetica en pittig/gekruid eten.

Je hoeft niet met roodheid te leren leven! Als je weet wat de roodheid veroorzaakt kun je triggers voorkomen. Geadviseerd wordt om milde reinigingsproducten en exfolianten te gebruiken en altijd een moisturizer met spf (sun protection factor) te gebruiken. Als je last hebt van opvliegers, gebruik dan producten die specifiek zijn geformuleerd om roodheid aan te pakken, hydrateren en de huidbarrière versterken.

Irritatie

Een gevoelige huid kan pijn doen! Het komt vaak voor dat mensen jeuk, steken en/of een branderig gevoel ervaren. Zoals ook geldt voor roodheid: oorzaken van huidirritatie verschillen per persoon, maar de meest voorkomende oorzaak is een verslechterde barrière lipidelaag. Wanneer deze barrière gezond is, beschermt deze de huid tegen vochtverlies en tegen irriterende, externe factoren.

Bepaalde factoren kunnen de lipidelaag aantasten, wat resulteert in huidirritatie. Factoren die de lipidelaag kunnen verstoren zijn bijvoorbeeld irriterende ingrediënten (zoals SD alcohol), kunstmatige geurstoffen, parfum, overmatige exfoliatie en allergenen in de lucht.Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om huidirritatie te behandelen en te voorkomen. Ten eerste: gebruik huidverzorgingsproducten die de huidbarrière versterken en beschermen – en gebruik deze producten regelmatig. Ten tweede: was je gezicht niet met heet water, dat stript de natuurlijke barrière lipidelaag. Gebruik liever lauwwarm water.

Dehydratatie

Een trekkerige of ruwe huid, fijne lijntjes, schilfertjes: een droge huid kan zich uiten op verschillende manieren, maar de hoofdoorzaak is altijd dehydratatie. Wanneer de huidbarrière is aangetast is de huid niet alleen sneller gevoelig, maar heeft deze ook moeite met het vasthouden van vocht.

Om dehydratatie te voorkomen is het ten eerste belangrijk om voldoende water te drinken! Daarnaast is het belangrijk om een goede moisturizer te gebruiken, het liefst een die speciaal geformuleerd is voor de gevoelige huid en zonder kunstmatige geurstoffen en SD alcohol. Zorg er daarnaast voor dat je je huid op een milde manier wast. Ook kan het helpen om een alcoholvrije toner toe te voegen aan je verzorgingsroutine.

Herken jij jezelf in deze symptomen? Maak een afspraak voor een intake. 

 

Direct een afspraak maken