Skin Solutions Hoorn

Waar ben je naar op zoek?

Bel me terug
x

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Schoonheidssalon Skin Solutions

Wil jij het allerbeste voor jouw huid? Dan hebben wij dé behandelingen voor jou!

Skin Solutions heeft alles in huis om jouw huid gezond en mooi te houden. Wij geloven in een persoonlijke aanpak. Hét moment dat jouw huid veranderd voor altijd! Met ons bindweefselprogramma en Dermalogica Pro Power Peel behandelingen behalen wij prachtige resultaten. Daarnaast behandelen wij specifieke huidproblemen zoals acne en littekens, rimpels en rosacea.

Over ons

Hoe verklein je zichtbaar grote / grove poriën?

Tips om om grote/grove poriën te verminderen

Er bestaan tal van porie verkleinende crèmes, maar helaas zijn er maar weinig echt effectief. De meeste producten zijn namelijk alleen een tijdelijke oplossing, maar op lange termijn blijven de grove poriën zichtbaar. Vergrote poriën is één van de moeilijkst behandelbare huidproblemen. In deze blog vertellen wij jou hoe je de zichtbaarheid van grote poriën kunt voorkomen, verkleinen en behandelen.

Wat zijn poriën?

Poriën zijn openingen in je huid naar het huidoppervlak. De grootte van je poriën zijn genetisch bepaald en afhankelijk van je huidtype zijn deze fijn, normaal of groter van uitstraling.

Hoe ontstaan grove poriën?

Poriën zijn verbonden aan een talgklier of zweetklier. Voor een goede functie heeft je huid talg nodig, anders wordt je huid droog en kan je sneller last krijgen infecties, jeuk en andere irritaties. Maar het kan ook zijn dat je huid te veel talg aanmaakt. Dit kun je merken wanneer je last hebt van een vette huid of onder invloed van bepaalde factoren zoals je hormonen, stress of veel suikers in je eetpatroon. Door te veel talg kunnen je poriën verstopt raken, waardoor je onzuiverheden en mee-eters kan krijgen. Wanneer dit gebeurt, kunnen de wanden van de poriën oprekken en krijg je vergrote poriën.

Wat kun je doen bij grove poriën om deze te verkleinen of te verfijnen?

Ten eerste, grote poriën kun je niet verkleinen maar je kunt ze wel minder zichtbaar maken door ze schoon te houden. Je huid heeft deze poriën nou eenmaal nodig. We geven je een aantal tips hoe je de zichtbaarheid van grove poriën op lange termijn kunt verminderen.

5 tips om om grote / grove poriën zichtbaar te verminderen

1.

Gebruik alleen milde in water oplosbare gezichtsreinigers en gebruik nooit zeep in vaste vorm. Vermijd ook alkalische schuimende cleansers omdat deze de huid te sterkt uitdrogen waardoor je talgproductie stijgt. De gezichtsreinigers van Dermalogica zijn allemaal in zuur gebalanceerd (dit wil zeggen dat de pH is afgestemd aan de huid pH en ze de huid dus niet uitdrogen), parfumvrij en bevatten geen synthetische geur- en kleurstoffen. Ook zijn ze allemaal in water oplosbaar en werken daarom niet porie verstoppend.

2.

Als je je reinigingsritueel helemaal naar het volgende level wilt tillen kun je bij Dermalogica ook kiezen voor een dubbele reiniging waarbij je eerste reiniging een reiniging op oliebasis is. Deze olie-reiniging zal vanuit het principe soort trekt soort aan, nog beter in staat zijn om overtollig talg op een milde, huidvriendelijke manier te verwijderen waardoor je onzuiverheden nog beter kunt controleren. Check hiervoor bijvoorbeeld eens onze PreCleanse.

3.

Veel huidverzorgingsproducten zorgen ervoor dat de poriën verstopt raken. Vermijd daarom crèmes die porie-verstoppende minerale oliën bevatten, deze herken je als mineral oil of parafine liquidum op de verpakking ziet staan.  Maar kijk daarnaast ook eens kritisch naar je make-up producten. Veel gezichtsmake-up bevatten uitdrogende en irriterende ingrediënten zoals SD alcohol en synthetische geur- en kleurstoffen.

4.

Salicylzuur (BHA) is een goed ingrediënt om te gebruiken wanneer de poriën echt verstopt zijn. Een exfoliant met Salicylzuur kan doordringen tot in de porie. Daarnaast verwijdert een exfoliant de dode huidcellen en dit zorgt ervoor dat de poriën minder snel verstopt raken. Zoek je een exfoliant die mild genoeg is voor dagelijks gebruik en geschikt is voor alle huidtypen? Dan is Daily Microfoliant een goede optie. Ben je op zoek naar een exfoliant voor de jonge huid? Probeer dan Clear Start Breakout Clearing Foam Wash.

5.

Ook Antioxidanten en Niacinamide (Vitamine B3) hebben effect op het zichtbaar verkleinen van de poriën. Zo helpen Antioxidanten om je huid te beschermen tegen schadelijke stoffen van buitenaf waardoor de huid minder onrustig wordt en Niacinamide helpt bij het reguleren van je talgproductie en is daarbij ook nog eens fantastisch in het verhelderen van eventuele plekjes restschade als gevolg van eerdere onzuiverheden.

Naast deze tips heeft Dermalogica het product dat alle drie de aanbevolen ingrediënten bevat. Micro-Pore Mist van Clear Start zorgt ervoor dat poriën zichtbaar kleiner worden, reguleert overtollig talg en zorgt ervoor dat littekens als gevolg van onzuiverheden worden verminderd. Poriën zullen dus nooit helemaal verdwijnen, maar er zijn zeker een aantal producten en tips die helpen om ze minder zichtbaar te maken.