Skin Solutions Hoorn

Waar ben je naar op zoek?

Bel me terug
x

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Schoonheidssalon Skin Solutions

Wil jij het allerbeste voor jouw huid? Dan hebben wij dé behandelingen voor jou!

Skin Solutions heeft alles in huis om jouw huid gezond en mooi te houden. Wij geloven in een persoonlijke aanpak. Hét moment dat jouw huid veranderd voor altijd! Met ons bindweefselprogramma en Dermalogica Pro Power Peel behandelingen behalen wij prachtige resultaten. Daarnaast behandelen wij specifieke huidproblemen zoals acne en littekens, rimpels en rosacea.

Over ons

Huidveroudering van de hals en decolleté

Er zijn twee belangrijke redenen waarom de huid rondom het halsgebied vaak wat gaat tekenen naarmate we ouder worden. De huid van je nek is erg dun, delicaat en bevat minder collageen dan de huid van je gezicht. Daarnaast vergeten de meeste mensen om de nek in hun huidverzorging op te nemen. Het kan zeker helpen om dit gebied gespecialiseerde zorg te geven zodat het halsgebied er gladder, strakker en egaler uit gaat zien.

Vroegtijdige huidveroudering door een ''tech nek''

Hoe gezond je gezicht er ook uitziet, je nek en decolleté kunnen een heel ander verhaal vertellen. Dat komt omdat de huid van de nek dun, delicaat en kwetsbaarder is voor schade van de zon. Daarnaast hebben veel mensen een verkeerde lichaamshouding, die vaak ontstaat door regelmatig en lang te kijken naar een elektronisch apparaat. Hierdoor kun je last krijgen van een zogenoemde "tech neck". Dit zorgt er niet alleen voor dat de huid sneller verouderd in het halsgebied, maar kan ook rugklachten veroorzaken. Daarnaast is de huid ook “rekbaarder” dan de huid op je wangen en verliest kracht en flexibiliteit naarmate je ouder wordt – zoiets als een rubberen band. Al deze verschillende factoren vergroten het ontstaan van fijne lijntjes, vouwen, rimpels, een ongelijkmatige teint en textuur van de huid in het halsgebied. Een verstevigend en liftend serum speciaal voor het halsgebied kan al veel verschil maken. 

Hoe kun je de nek (halsgebied) verstevigen zonder operatie?

Huidverzorging voor het halsgebied en decolleté wordt heel makkelijk vergeten in de dagelijkse verzorging. En juist hier komen rimpels en pigmentenvlekken regelmatig voor. Het gebied wordt vaak vergeten omdat huidverzorging voor de nek en decolleté meestal geen gespecialiseerd onderdeel is van de dagelijkse huidverzorgingsproducten of professionele behandelingen. De meeste mensen gebruiken de producten die bedoeld zijn voor het gezicht, ook voor de hals. Hoewel dit een goed begin is, bieden die producten niet die specifieke eigenschappen waar de hals behoefte aan heeft. Naast het gebruik van de juiste producten voor de nek en het aanpassen van je levensstijl, zijn er nog aan aantal dingen die je kunt doen om rimpels, pigmentvlekken en lijnen in het halsgebied te verminderen en voortijdige huidveroudering te voorkomen.

5 tips tegen een verouderde nek en hals 

Hoe wel het uiterlijk van je nek enigszins wordt bepaald door jouw genetica, kun je nog steeds veel bereiken met de juiste producten, behandelingen en levensstijl. Pas deze zes gewoonten toe en dit zal op lange termijn helpen om jouw huid rondom het halsgebied strakker, egaler en een meer liftend effect te geven.

Tip 1: Gebruik ’s ochtends en ’s avonds huidverzorging voor de nek en het decolleté.

Een crème of serum voor de hals is een essentiële toevoeging aan je skin care routine. Serums voor het halsgebied zijn meestal samengesteld om de huid zichtbaar strakker en steviger te maken en een liftend effect te geven. Breng het serum aan voordat je jouw moisturizer aanbrengt. Een gespecialiseerd product voor de hals is Dermalogica’s Neck Fit Contour Serum. Dankzij de hoogwaardige Flex Lift Contour-technologie in dit innovatieve lichtgewicht, roll-on serum, worden de rimpels en plooien verstevigd voor een zichtbaar gelifte hals en decolleté.

Tip 2: Neem meer schermpauzes

Niet alle rimpels en lijnen in de nek zijn een gevolg van huidveroudering. Door het kijken naar je mobiele telefoon, laptop of tablet kan er voor zorgen dat de plooien in de nek dieper worden. Zelfs als je nog maar in de twintig bent. Dit noemen we een tech neck, iets dat sinds de ontwikkeling van elektronische apparaten steeds meer voorkomt. Door je kin meer omhoog te houden, kun je de verschijning van diepe neklijnen tegen gaan. Probeer je dus bewust te worden van je houding wanneer je bijvoorbeeld aan het werk bent achter je laptop, of voor een lange tijd naar je telefoon kijkt.

Tip 3: Gebruik geen geurstoffen in je nek.

Veel parfums of colognes zijn fotosensiblisatoren, wat betekent dat ze vrije radicalen genereren wanneer ze worden geactiveerd door zonlicht. Dit maakt je huid meer gevoelig voor zonlicht en leidt tot een verhoogde kans op huidveroudering. Als je graag een parfum gebruikt, breng het dan aan op een minder belichte plek of schakel over op een niet-fotosensibiliserende geur. Je kunt je parfum ook sprayen op je haar of kleding. Dit is niet alleen beter voor je huid, maar je parfum blijft ook nog eens langer hangen!

Tip 4: Bescherm je hals en decolleté met een SPF

Schade door de zon versnelt tekenen van huidveroudering. Als je een ongelijkmatige teint, rimpels en verslapping van de huid op afstand wilt houden, maak er dan een gewoonte van om dagelijks SPF aan te brengen op decolleté, halsgebied en uiteraard ook het gezicht. 

Tip 5: Train je nekspieren

De belangrijkste nekspieren zijn de spieren die langs de zijkant van de hals lopen. Deze spieren worden niet ondersteund door botten, zoals in het gezicht. Hierdoor zitten deze spieren van nature minder strak. Naarmate de nekspieren na verloop van tijd verzwakken, omdat je ouder wordt of omdat ze minder worden gebruikt, begint de huid in de nek te verslappen. Door het dagelijks trainen van je nekspieren, door middel van verschillende oefeningen, worden de nekspieren versterkt en je nek gaat er langer en slanker uitzien. 

Maak direct een afspraak

Bij SkinSolutions staan wij klaar om jou te helpen bij het bereiken van je huiddoelen. Wij kijken naar specifiek naar wat jouw huid nodig heeft en geven je persoonlijk en deskundig advies. 

Neem contact met ons op Maak direct een afspraak