Waar ben je naar opzoek?

Bel me terug
x

Bel me terug

Wil je meer informatie of een afspraak maken voor een intake? Vul hier jouw gegevens in, dan nemen wij contact met je op.

Ik ga akkoord met het privacystatement

4 mythes over retinol die je echt niet moet geloven!

Er bestaat een grote hype rond retinol (vitamine A) en zijn vermogen om het aanzien van fijne lijntjes en rimpels te verminderen, donkere vlekken te vervagen en de algemene uitstraling van de huid te verbeteren... en toch blijft het voor velen een bron van grote verwarring.

Dr. Des Fernandes, oprichter en wetenschappelijk directeur van Environ Skin Care, was de eerste die in de jaren 1980 vitamine A gebruikte in dosissen die hoog genoeg waren om de schadelijke effecten van buitenaf, vervuiling en stress te helpen tegengaan om het aanzien van de huid aanzienlijk te verbeteren. Vandaag is het nog steeds het belangrijkste ingrediënt in de Environ Skin Care producten.

“Het is een essentieel nutriënt voor de huid die elke dag weer moet aangevuld worden om de huid er gezonder en veerkrachtiger te laten uitzien", zo zegt Dr. Fernandes.

Hieronder volgen enkele van de grootste misvattingen over retinol - en de waarheid die erachter schuilt.

Mythe 1: Retinol en retinoïnezuur zijn hetzelfde.

Zowel retinol als retinoïnezuur zijn afgeleid van vitamine A, een essentieel nutriënt die van nature in het lichaam voorkomt en een belangrijke rol speelt bij het herstel van schade aan en het behoud van het DNA. Retinol en retinoïnezuur leveren hetzelfde voordeel, maar ze hebben een andere chemische structuur. Retinoïnezuur is de actieve vorm van vitamine A. Het is wetenschappelijk bewezen dat het de genexpressie beïnvloedt en zorgt voor een verbeterde collageenproductie. Het zorgt voor een zachtere en egalere huidteint en vermindert lijntjes en rimpels. Retinoïnezuur is alleen op voorschrift verkrijgbaar, terwijl retinol in cosmetica voorkomt. De huid zet retinol van nature op celniveau om in retinoïnezuur waardoor retinol een mildere maar even doeltreffende optie is.

Mythe 2: Het retinolpercentage is een indicatie van concentratie en doeltreffendheid.

Vitamine A wordt wetenschappelijk uitgedrukt in internationale units (IU) per gram. De aanbevolen doeltreffende dosis in topische huidverzorgingsproducten varieert van 500 IU tot 50 000 IU. Wanneer het retinolpercentage in een product wordt vermeld, wijst dit normaal op het gewicht van de retinol in verhouding tot de totale formule. Dat kan misleidend zijn. Slechts een fractie van 1% retinoïnezuur (de meest actieve vorm) kan krachtiger zijn dan 2% retinol, maar 1000 IU retinoïnezuur geeft precies dezelfde effecten als 1000 IU retinol ondanks het grote verschil in hun gewicht en percentage in een formule. Eens je huid gewoon is geworden aan de hoogste concentratie vitamine A van het unieke Vitamin STEP-UP SYSTEM™ van Environ, kan je een stap verder gaan en de Focus Care™ Youth+ Retinol Serums van Environ van niveau 1 tot 3 toevoegen. Deze bevatten de hoogst toegelaten concentraties retinol en andere vormen van vitamine A om de huidverzorgingsvoordelen te versterken op de veiligst en doeltreffendst mogelijke manier. Dr. Des Fernandes legt verder uit:

Mythe 3: Je mag Retinol niet samen met een AHA chemische exfoliatie gebruiken.

Er is geen reden waarom je Retinol en AHA's niet samen in je huidverzorgingsroutine zou mogen gebruiken. Eigenlijk hebben wetenschappelijke studies aangetoond dat de combinatie van retinol en AHA's de effecten van beide ingrediënten zelfs versterkt. AHA's helpen de bovenste laag van droge huidcellen te verwijderen om de nieuwe cellen eronder te laten verschijnen, terwijl retinol de huid normaliseert en haar er zo stralend en gezond laat uitzien.

Mythe 4: Retinol is alleen goed voor fijne lijntjes en rimpels.

Naast het vervagen van het aanzien van fijne lijntjes en rimpels helpt het constante gebruik van retinol op langere termijn het aanzien van donkere vlekken te vervagen, de huid er stralender te laten uitzien, het aanzien van poriën te verminderen, de huidtextuur te zuiveren en zelfs acne-opstoten tegen te gaan. De reden waarom dit sterke actieve ingrediënt ongeveer elk schoonheidsprobleem kan aanpakken is dat het wetenschappelijk bewezen is dat het de differentiatie van de huidcellen normaliseert en de collageenproductie verhoogt en zo zorgt voor een zeer mooie en gezonde huid. Vergeet nooit jouw Environ Skincare Professional te vragen om de beste Environroutine voor te schrijven voor jou om je huid er zo gezond mogelijk te laten uitzien. Geef je huid meer van wat ze nodig heeft met de doelgerichte aanpak van Environ voor een mooie huid die er gezond uitziet.

Hoe krijg je meer vitamine A op de plaatsen waar het het meest nodig is?

Om de efficiëntie van de retinolserums te optimaliseren, raadt Environ aan om ze te gebruiken in combinatie met het Dual Electro-Sonic DF Mobile Skin Care Device of de Cosmetic Gold Roll-CIT.

Begin voor een stralend gezonde huid met vitamine A en verhoog geleidelijk aan de dosis voor een opnieuw prachtig stralende huid.

Ik heb een vraag!

Wil je meer weten over onze behandelingen en oplossingen voor jouw huidprobleem? Je kunt ons bellen of vul het contactformulier in!