Skin Solutions Hoorn

Waar ben je naar op zoek?

Bel me terug
x

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Grove poriën

Grove poriën en hoe ze te behandelen

Poriën in de huid zijn nauwelijks zichtbaar en ze zijn onmisbaar voor een gezonde en mooie huid. Ze houden de huid soepel en voorkomen dat deze droog wordt, maar een verstopte of vergrote porie kan vervelende gevolgen hebben. Onnodig, want grove poriën zijn snel en gemakkelijk te verhelpen.

Maak direct een afspraak

Pro Skin Microneedling

Duur: 60 Minuten | Kosten: €179

Deze treatment activeert het huidherstel en de collageen productie. Met geavanceerde technieken werkt deze treatment krachtig op donkere vlekjes, rimpels en vergrote poriën. We maken in deze behandeling gebruik van zowel peelingen als de dermapen! 

Dit is een Dermalogica behandeling voor gevorderde klanten die ook de thuisproducten gebruiken. 

Wat zijn poriën?

Poriën zijn openingen van de kliertjes in de huid. Deze klieren zijn verbonden aan een talgklier of zweetklier. De talgklier produceert talg en scheidt deze uit naar de huid. Ze brengen zo als het ware hun afval via kliertjes naar de oppervlakte, en dus de poriën, van de huid. Talg heeft een positieve werking, want het zorgt ervoor dat de huid soepel en vettig blijft. Zonder talg wordt de huid droog en vatbaar voor infecties en huidaandoeningen. Over het algemeen zijn poriën nauwelijks zichtbaar. Wanneer poriën oprekken, spreken we van grove poriën. Deze zijn groter en makkelijker te herkennen. Ze komen voornamelijk voor bij de neus, voorhoofd en wangen.

Hoe ontstaan grove poriën?

Het hebben van grove poriën kan genetisch bepaald zijn. Een andere oorzaak kan huidveroudering zijn. Wanneer je ouder wordt produceert de huid minder collageen. Collageen zorgt ervoor dat de cellen in de huid vernieuwd worden. Wanneer de huid minder collageen aanmaakt, verliest deze haar stevigheid. Hierdoor rekken de wanden van de poriën en worden ze slapper. Ook kan het voorkomen dat een talgklier teveel talg produceert. Poriën kunnen vervolgens verstopt raken en een vette huid is het gevolg. Ook ontstaan er daardoor puistjes en mee-eters. Maar ook vuil in het gezicht, zoals make-up resten of dode huidcellen, kunnen in de porie terechtkomen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat de porie oprekt.

Hoe kunnen wij je van jouw grove poriën afhelpen?

Vergrote poriën kunnen verkleind worden maar niet volledig verdwijnen. Het is erg belangrijk dat je niet zelf aan de poriën zit. Bacteriën op je vingers kunnen ervoor zorgen dat er ontstekingen ontstaan. Daarnaast heb je kans dat de huid beschadigd en je littekens krijgt. Wij kunnen de onzuiverheden zoals grove poriën verkleinen zonder jouw huid te beschadigen. Dit doen we bijvoorbeeld met:

Een peeling stimuleert de celvernieuwing van de huid, Beauty Angel is een lichttherapie die de aanmaak van collageen stimuleert en de laserbehandeling vernieuwt de huid in zijn geheel. Omdat elke huid anders is en de oorzaken van grove poriën kunnen verschillen, doen we eerst een huidconditiemeting, zo komen we samen tot de beste behandeling voor jouw huid.

 

Maak direct een afspraak

Ik heb een vraag

Wil je meer weten over onze behandelingen en oplossingen voor jouw huidprobleem? Je kunt ons bellen of vul het contactformulier in!