Skin Solutions Hoorn

Waar ben je naar op zoek?

Bel me terug
x

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Schoonheidssalon Skin Solutions

Wil jij het allerbeste voor jouw huid? Dan hebben wij dé behandelingen voor jou!

Skin Solutions heeft alles in huis om jouw huid gezond en mooi te houden. Wij geloven in een persoonlijke aanpak. Hét moment dat jouw huid veranderd voor altijd! Met ons bindweefselprogramma en Dermalogica Pro Power Peel behandelingen behalen wij prachtige resultaten. Daarnaast behandelen wij specifieke huidproblemen zoals acne en littekens, rimpels en rosacea.

Over ons

Reken af met pigmentvlekken!

Van kleine vlekjes tot ontsierende bruine vlekken in het gezicht: pigmentvlekken. Ze zijn voor de één een schoonheidsvlekje, maar voor jou misschien wel erg onprettig of zelfs storend. 

Pigmentvlekken zijn er in alle soorten en maten, maar waarschijnlijk vind jij de oorzaak niet belangrijk, zolang je er maar vanaf komt. En dat kan, met de Pigment Laser of Pro Power Peel behandeling van Skin Solutions.

Wat zijn pigmentvlekken en hoe kan ik ze herkennen?

Bij pigmentvlekken wordt vaak gedacht aan bruine vlekken op de huid. Maar wist je dat moedervlekken en sproeten ook pigmentvlekken zijn? Vaak ontstaan ze door het ouderdomsproces van de huid, maar ook de zon speelt een grote rol. Pigment is een stof die zorgt voor de verkleuring van de huid. Dit is een natuurlijk proces, maar wanneer er veel pigment ophoopt op één plek, ontstaat er een pigmentvlek. Deze kan inderdaad bruin zijn, maar ook lichtrood of zelfs zwart. Vaak zijn ze niet groter dan een paar vierkante millimeter.

Pigmentvlekken door hormoonschommelingen

Hoewel sommige mensen pigmentvlekjes zien als ‘schoonheidsvlekjes’, is dit lang niet voor iedereen het geval, helemaal als ze in grote getallen voorkomen op zichtbare plekken van het lichaam. Melasma, ook wel ‘zwangerschapsmasker’, is hier een voorbeeld van. Dit kan ontstaat door sterke hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap. Hierdoor kan de aanmaak van het huidpigment verstoord worden, waardoor er pigmentvlekken ontstaan. Dit gebeurt veelal op het voorhoofd, de wangen en rondom de mond. Maar hormoonschommelingen kunnen ook ontstaan buiten een zwangerschap om, je hoeft dus niet zwanger te zijn om last te krijgen van Melasma.

Erfelijk of aangeboren

Ophoping van het pigment kan ook veroorzaakt worden wanneer je je huid overmatig blootstelt aan de zon, maar het kan ook erfelijk bepaald of aangeboren zijn. Hierbij kun je denken aan sproeten en moedervlekken. Sommige pigmentvlekken, zoals sproeten, zijn beïnvloedbaar door het weer. Zo zul je merken dat je minder last hebt van sproeten in de winter, dan in de zomer. Maar het is onwaarschijnlijk dat pigmentvlekken ooit, uit zichzelf, definitief zullen verdwijnen.

Pigment Laser

Met de Pigment Laser van Skin Solutions kun je wel van jouw pigmentvlekken afkomen. Een laserbehandeling is eent geschikte manier om pigment te behandelen. Dit komt doordat een laser een gebied op de millimeter nauwkeurig kan behandelen. De Pigment Laser werkt op een speciale golflengte die diep in de huid kan doordringen, waardoor de ophoping van pigment kan worden aangepakt. Met de laser wordt het pigment zodanig verhit dat het vervolgens kan worden afgevoerd door het lichaam. Zo verdwijnt de ophoping en dus ook de pigmentvlek.

Pro Power Peel

Omdat huidveroudering een veelvoorkomende oorzaak van pigmentvlekken is, is de Pro Power Peel ook een uitstekende pigmentbehandeling. Deze behandeling is gericht op de celvernieuwing van de huid en gaat huidveroudering tegen. De Pro Power Peel voorkomt of verwijdert daarmee pigmentvorming. Bij Skin Solutions kun je terecht als je op een professionele manier van jouw pigmentvlekken af wilt komen. Onze geschoolde huidtherapeuten/huidspecialisten zijn gespecialiseerd in de nieuwste en beste medische technieken. We kijken samen naar je huid en besluiten daarna welke behandeling het beste bij jouw huid past. Bovendien wordt een pigmentbehandeling bij ons doorgaans door de zorgverzekeraar vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Meer informatie

Wil jij graag van je pigmentvlekken af of wil je eerst nog wat meer informatie? De huidtherapeuten/huidspecialisten van Skin Solutions informeren je graag verder over de behandeling met de Pigment Laser. Maar ze kunnen je ook helpen met onder andere het verminderen van acne of het fitter maken van de verouderde huid. Voor deze en meer huidproblemen bieden wij bijvoorbeeld een bindweefselmassage, microneedling en peelings aan, maar er is ook een botox- of fillerbehandeling mogelijk. Maak een afspraak voor een intakegesprek met persoonlijk advies!