Skin Solutions Hoorn

Waar ben je naar op zoek?

Bel me terug
x

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Pigment

Bij Skin Solutions kun je terecht als je op een professionele manier van jouw pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, zwangerschapsmasker en/of zonschade af wilt komen. Onze HBO-geschoolde huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in de nieuwste en beste medische technieken. Een pigment behandeling bij één van onze specialisten wordt dan ook veelal door de zorgverzekeraar vergoed.

Maak direct een afspraak

ProSkin bright

30 - 60 minuten vanaf €72

 

ProSkin is een gepersonaliseerde 30 of 60-minuten behandeling gericht op een bepaalde zone of conditie die extra aandacht nodig heeft. De behandeling wordt volledig aangepast op je persoonlijke huidconditie- en wensen. De behandeling wordt volledig op maat gemaakt en afgestemd op je huidbehoefte en wensen die blijken uit de consultatie inclusief foto's met onze Observ. 

PRO bright is een intensieve, 3-staps treatment om de opname van Vitamine C te stimuleren. Dit krachtige ingrediënt zorgt voor onmiddellijke verheldering van de huid. Ook wordt gebruikt gemaakt van de Pro Power Peel. Deze peeling werkt door middel van natuurlijke zuren die de bovenste lagen van de huid verwijderen om zo de celdeling en –vernieuwing te stimuleren en verbeteren de textuur en uitstraling van de huid. Donkere vlekken worden verminderd en je teint wordt egaler. PRO bright behandeling zorgt voor een helderdere, gladdere huid. 

Deze behandeling wordt uitgevoerd door onze Dermalogica Experts en wordt in de meeste gevallen NIET vergoed.

Huidtherapie bij Skin Solutions

De huidtherapeut bekijkt de pigmentvlekken en analyseert jouw huid zodat zij precies kan vaststellen welke pigmentbehandeling voor jou het snelst en het beste resultaat geeft. Zij legt je alles uit over het verwijderen van pigment met de voor jou meest geschikte methode. Het behandelen van pigmentaties is mogelijk met laser, IPL of radiofrequente therapie, coagulatie en diverse medische peelings.

Melasma (PicoPlus 4)

Wat is melasma?
Melasma, ook wel zwangerschapsmasker genoemd, is een stoornis van de melanocyten (pigmentcellen). Onder invloed van progesteron en oestrogeen (vrouwelijke geslachtshormonen) kunnen pigmentcellen onbewust gestimuleerd worden tot meer productie van pigment. Melasma komt voornamelijk voor tijdens de zwangerschap, maar ook het gebruik van bepaalde medicatie, anticonceptie of overmatige blootstelling aan UV-straling kunnen uitlokkende factoren zijn bij de ontwikkeling van melasma. Melasma is vaak makkelijk te herkennen. Het bevindt zich voornamelijk in het gelaat / hals gebied, en kenmerkt zich als een symmetrische licht/donker bruine pigmentverkleuring op de huid. Melasma kan zich zowel in de oppervlakkige als in de diepere huidlagen bevinden en komt met name voor op de wangen, voorhoofd, rondom de ogen en de bovenlip.

Behandeling bij Skin Solutions
Bij Skin Solutions wordt melasma behandeld met de PicoPlus4 laser. Dit is de nieuwste picolaser waarbij zowel het oppervlakkige als het dieper liggende pigment aangepakt wordt. In een krachtige en snelle puls wordt de energie in de huid geabsorbeerd door het pigment. Vervolgens splitst het pigment zich in de huid in minuscule pigmentdeeltjes. Hierdoor kan het lichaam deze deeltjes gemakkelijk opruimen en afvoeren vergeleken met traditionele nanoseconde lasers. Daarnaast vindt er door de picoseconde minder warmteoverdracht plaats naar de omliggende huid waardoor bijwerkingen en opvlammingen geminimaliseerd worden. Hierdoor is de PicoPlus4 laser erg veilig en eveneens geschikt voor donkerdere huidtypes.

Voor de behandeling

Om een optimaal resultaat te bereiken en voor het minimaliseren van risico’s en complicaties, wordt u geadviseerd om de volgende instructies in acht te nemen. Indien u twijfelt over onderstaande instructies mag u altijd contact opnemen.

 1. Gedurende 4 weken voor én na de behandeling dien je jezelf goed te beschermen tegen uv-straling met een breedspectrum factor 30 of 50. Indien je een zongebruinde huid heeft kunnen er door de laserbehandeling pigmentverschuivingen ontstaan. Daarnaast kan melasma verergerd worden door blootstelling aan zonlicht en kunstmatige ultravioletstralen zoals de zonnebank. Geadviseerd wordt om ook na de behandeling(en) uw huid optimaal te blijven beschermen tegen UV- straling. Aanbevolen wordt om elke dag óm de 2 uur te smeren met een SPF met een minerale filter.
 2. Je mag 2 weken vóór en na de behandeling geen gebruik hebben gemaakt van tanningscrème/spray of zelfbruiners.
 3. Indien er een verandering plaats vindt in jouw gezondheid en/of het gebruik van geneesmiddelen, homeopathische middelen of cosmetica gebruik wordt je geacht dit bespreekbaar te maken met uw huidtherapeut.

Daarnaast mag u niet behandeld worden in de volgende situaties:

 • zwangerschap
 • actief herpes simplex virus (koortslip) in het behandelde gebied
 • gebruik van retinoïde (vitamine A-zuur)
 • geschiedenis van keloïdvorming (verheven litteken buiten oorspronkelijk gebied)
 • pacemaker/ interne defibrillator
 • slechte wondgenezing (insuline afhankelijke diabetes Mellitus)
 • overgevoeligheid voor licht
 • huidkanker in het behandelde gebied.
 • recentelijk een operatie in het behandelde gebied

Tijdens de behandeling

Voor de behandeling zullen er foto’s worden genomen. Daarnaast wordt jouw huid gereinigd en krijgt u een bril op ter bescherming van jouw ogen. De laser geeft pulsen af wat je kunt ervaren als lichte prikjes. De behandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. De huidtherapeut kijkt tijdens het behandelen goed naar de juiste huidreacties. Afhankelijk van het soort en diepte van het pigment zullen er verscheidene handstukken en instellingen worden gebruikt zodat het pigment in alle huidlagen effectief behandeld kan worden.

Na de behandeling

Na de behandeling kan jouw huid lichtrood tot rood zijn en warm aanvoelen. Gemiddeld zal dit +/- 48 uur kunnen aanhouden. Het pigment kan in eerste instantie gedurende 10 dagen donkerder kleuren en er kan plaatselijk lichte korstvorming optreden. Dit zijn normale huidreacties. Dit komt omdat het pigment in de bovenste huidlaag met de celdeling van de huid wordt afgeschilferd. Na de behandeling zal uw huidtherapeut u adviseren over het gebruik van juiste huidverzorging. Daarnaast worden instructies mee gegeven voor thuis en wordt u geadviseerd over eventuele onderhoudsbehandelingen voor in de toekomst.

Aantal behandelingen

Gemiddeld zijn er 2-6 behandelingen nodig met een tussenpoos van 6-12 weken. Per behandeling zal het pigment lichter worden. Hoe dieper het pigment in de huid ligt hoe langer het kan duren voordat het pigment verminderd. Daarnaast is het resultaat afhankelijk van diverse persoonlijke factoren. Hierbij spelen hormonale invloeden een belangrijke rol. Maar ook leefstijl en blootstelling aan uv-straling kan het resultaat beïnvloeden. Daarom kan de mate van verbetering niet op voorhand worden vastgesteld. Resultaten worden aan de hand van foto’s per behandeling samen met je geëvalueerd.

Mogelijke complicaties

Bij Skin Solutions worden behandelingen uitsluitend uitgevoerd door kwaliteitsgeregistreerde huidtherapeuten. Hoewel de behandeling uitvoerig en zorgvuldig wordt gedaan kunnen mogelijk in het behandelde gebied blaren, korstjes, huidinfecties en een donkere of lichte verkleuring van de huid ontstaan. Echter indien instructies en adviezen nagestreefd worden komen deze bijwerkingen zelden voor. Daarnaast zijn de meeste bijwerkingen niet blijvend. Bij een vermoeden van complicaties vragen wij je om contact op te nemen met uw huidtherapeut.

Prijslijst

PIGMENTVLEKKEN Prijs per behandeling
Consult € 35     Gratis
1 plekje pigment € 55
Handrug € 100
Wangen € 139
Voorhoofd € 89
Hele gezicht € 225
Hals € 125
Decolleté € 185
Decolleté en hals € 275
Gelaat en hals € 265
Gelaat, hals en decollete € 315
   
SPECIALE MELASMA BEHANDELINGEN  
Mela Peel Treatment € 289
Mela Peel Forte € 289

 

Maak direct een afspraak

 

Bekijk de richtlijnen

Pico Melasma

Mela Peel

FAQ

Wordt een laserbehandeling door mijn zorgverzekeraar vergoed?

Wil je weten hoeveel jouw zorgverzekeraar of andere zorgverzekeraars in 2020 vergoeden voor ontharen, acne of camouflage behandelingen? Dat komt goed uit, want in deze tabel kun je zien waar je recht op hebt of wat andere zorgverzekeraars extra vergoeden.

Is een laserbehandeling veilig?

Al onze apparatuur voldoet aan de meest strenge eisen en normen. De ELOS apparatuur is bijvoorbeeld goedgekeurd door het Amerikaanse FDA dat staat voor zeer strenge veiligheidsnormen. Daarnaast word je bij Skin Solutions altijd geholpen door een HBO-geschoolde huidtherapeut (huidtherapeut is geregistreerd volgens wet BIG, artikel 34), lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten.

Is de laserbehandeling gevoelig?

De behandeling is meer of minder gevoelig afhankelijk van het type behandeling. Tijdens het eerste gratis consult kun je zelf ervaren hoe de behandeling aanvoelt.

Heb ik een verwijsbrief van een dermatoloog of arts nodig?

Nee voor een gratis consult heb je geen verwijsbrief van een medisch specialist, dermatoloog of huisarts nodig. Doorgaans vragen verzekeraars hier wel om. Onze huidtherapeute kan in het gratis consult een huidanalyse doen, het te verwachte resultaat doornemen en een behandelplan opstellen. Ook kun je een proefpuls ervaren. Vervolgens kun je een doorverwijzing aanvragen.']

Kan een laserbehandeling met een donkere huid?

Ja, dat kan. Tijdens het eerste gratis consult voert onze HBO geschoolde huidtherapeut een huidanalyse uit. Vervolgens kiest zij de lasermethode die het meeste resultaat geeft en past bij jouw huid- en haartype (bij ontharen). Zij houdt bij het opstellen van een behandelplan ook rekening met jouw medische geschiedenis en wensen.

 

Maak direct een afspraak