Skin Solutions Hoorn

Waar ben je naar op zoek?

Bel me terug
x

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Schoonheidssalon Skin Solutions

Wil jij het allerbeste voor jouw huid? Dan hebben wij dé behandelingen voor jou!

Skin Solutions heeft alles in huis om jouw huid gezond en mooi te houden. Wij geloven in een persoonlijke aanpak. Hét moment dat jouw huid veranderd voor altijd! Met ons bindweefselprogramma en Dermalogica Pro Power Peel behandelingen behalen wij prachtige resultaten. Daarnaast behandelen wij specifieke huidproblemen zoals acne en littekens, rimpels en rosacea.

Over ons

Testosteron; oorzaak van acné

Als eerste moet je weten wat de trigger is achter het ontstaan van acné. De oorzaak ligt in verhoogde testosteron spiegels, het mannelijk hormoon. Lees verder om te voorkomen dat jouw testosteron verhoogd!

Acné

Vanuit een orthomoleculair perspectief heeft acne een geheel andere basis dan de benadering van de reguliere geneeskunde. Volgens deze visie kan acne ontstaan door verschillende factoren, zoals verhoogde testosteronspiegels, verstoorde insulinehuishouding, spijsverteringsproblemen, bacteriële huidinfecties, stress en overmatig gebruik van snelle koolhydraten, suikers en zuivelproducten, die allemaal invloed kunnen hebben op de huid.

In het lichaam wordt testosteron omgezet in dihydrotestosteron (DHT), wat als boosdoener wordt beschouwd. Testosteron stimuleert de productie van talg en keratine. Verhoogde testosteronspiegels komen veel voor tijdens de puberteit, zowel bij jongens als meisjes, maar kunnen ook op latere leeftijd worden getriggerd door ongezonde voeding en stress. Tijdens het sporten, vooral bij duursporten, wordt extra stresshormoon aangemaakt, wat uiteindelijk kan leiden tot het ontstaan van acne.

Veranderingen in je huid bij een hoge testosteronspiegel

Talgproductie: De talgklier neemt in omvang toe en produceert meer talg.

Talgsamenstelling: De samenstelling van talg verandert en bevat meer ontstekingsbevorderende vetzuren.

Verdikking van de opperhuid: De opperhuid wordt dikker, waardoor talg niet meer naar buiten kan en de afvoergangen verstopt raken. Deze verstoppingen staan bekend als comedonen.

Door deze verdikking krijgt de huid onvoldoende zuurstof (O2) en kan een bacterie die bijdraagt aan de ontwikkeling van acne, genaamd de propionibacterium acnes, toenemen. Deze bacterie gedijt goed zonder zuurstof en gedijt dus in je huid.

 

De invloed van voeding op je testosteronspiegel

Maar waarom stijgen die testosteronspiegels in ons lichaam? Dit heeft te maken met onze voeding. Het eten van voedsel met veel suikers verhoogt onze insulinespiegels, en deze verhoogde insulinespiegels stimuleren op hun beurt de toename van testosteron en DHT. Hierbij moet je denken aan voedingsmiddelen met een hoge glycemische lading, die je gemakkelijk kunt opzoeken via Google (glycemische index).

Iedereen begrijpt dat koek, snoep, gebak en frisdrank dit effect hebben, maar wat velen niet weten is dat brood, pasta, witte rijst, melk, enzovoort, hetzelfde effect hebben. Daarnaast consumeren we vaak te veel omega-6 vetzuren (aanwezig in bewerkte voedingsmiddelen vanwege de voedingsindustrie) en te weinig omega-3 vetzuren. Omega-6 bevordert ontstekingen, terwijl omega-3 ontstekingen juist tegengaat. Ons advies is om kritisch naar je voedingspatroon te kijken.

De frequentie van maaltijden is ook cruciaal. Eet maximaal drie keer per dag (drie gezonde maaltijden zonder tussendoortjes)! Vermijd bewerkte en verpakte voedingsmiddelen. Door je dieet aan te passen, bijvoorbeeld door veel groenten, noten, zaden, fruit, vis en een beetje vlees en eieren te eten (denk aan een oer- of paleodieet), zorg je ervoor dat je hormoonspiegels weer in balans komen.

Skin Clear Biome™

Wanneer jij teveel eet uit de hoog glycemische lijst, dan komt er een gigantische piek in jouw bloedsuikerspiegel. Dit moet jouw lichaam verwerken om weer in balans te komen, hiervan ervaart je lichaam stress. Skin Clear Biome is een huidsupplement van de nieuwe generatie met innovatieve bioomtechnologie, waarvoor een patent werd aangevraagd, is een van de eerste supplementen dat werd ontwikkeld om de verstoorde, gestreste en probleemhuid aan te pakken en tegelijk de gezondheid van de darmen te ondersteunen. Want een gezonde huid begint van diep vanbinnen. LET OP: dit supplement vervangt geen (gezonde) voedingsmiddelen.

Shop de supplementen in onze webshop!

Acné behandelingen bij Skin Solutions

Wij bieden verschillende acné behandelingen, aangepast op jouw huid. Maak direct een afspraak of lees eerst nog meer over onze behandelingen!

Maak direct een afspraak   Meer over onze acné behandelingen

Ik heb een vraag

Wil je meer weten over onze behandelingen en oplossingen voor jouw huidprobleem? Je kunt ons bellen of vul het contactformulier in!