Skin Solutions Hoorn

Waar ben je naar op zoek?

Bel me terug
x

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Schoonheidssalon Skin Solutions

Wil jij het allerbeste voor jouw huid? Dan hebben wij dé behandelingen voor jou!

Skin Solutions heeft alles in huis om jouw huid gezond en mooi te houden. Wij geloven in een persoonlijke aanpak. Hét moment dat jouw huid veranderd voor altijd! Met ons bindweefselprogramma en Dermalogica Pro Power Peel behandelingen behalen wij prachtige resultaten. Daarnaast behandelen wij specifieke huidproblemen zoals acne en littekens, rimpels en rosacea.

Over ons

Testosteron; oorzaak van acné

Als eerste moet je weten wat de trigger is achter het ontstaan van acné. De oorzaak ligt in verhoogde testosteron spiegels, het mannelijk hormoon. Lees verder om te voorkomen dat jouw testosteron verhoogd!

Acné

Acne heeft vanuit de orthomoleculaire visie een compleet andere grondslag dan de reguliere geneeskunde .
Vanuit deze visie kan acné veroorzaakt worden door te hoge testosteronspiegels, een verstoorde insulinehuishouding, spijsverteringsproblemen, een bacteriële huidinfectie, stress en/of het gebruik van te veel snelle koolhydraten, suikers, zuivel die daar vervolgens weer invloed op uitoefenen.

Testosteron wordt in het lichaam omgezet in DHT ( di hydro testosteron), en dit is de boosdoener. Testosteron stimuleert de productie van talg en keratine. Verhoogde testosteronspiegels ziet men veel in de puberteit, zowel bij jongens als bij meisjes. Maar kan ook op latere leeftijd d.m.v. verkeerde voeding en stress getriggerd worden. Bij het sporten, vooral tijdens duursport, maak je extra stresshormoon aan wat vervolgens tot acné kan leiden.

Wat gebeurt er met onze huid onder invloed van die hoge testosteron spiegels:

  • Talgklier neemt in omvang toe en gaat meer talg produceren.
  • De talgsamenstelling verandert (gaat meer ontstekingsbevorderende vetzuren bevatten)
  • De opperhuid wordt dikker (talg kan niet meer naar buiten, en de afvoergangen raken verstopt). Comedonen noemen we deze.

Omdat de huid dikker wordt kan er onvoldoende )O2 = zuurstof in de huid, en kan een bacterie die betrokken is bij de ontwikkeling van acné toenemen (de propioni bacterie acnes). Deze bacterie leeft graag zonder zuurstof dus die viert een feestje in jouw huid.

Maar hoe komt het nu dat die testosteron spiegels verhogen in het lichaam? Dit heeft te maken met voeding;

Wanneer wij voeding eten rijk aan suikers verhogen onze insuline spiegels en deze verhoogde insuline spiegels zijn de motor achter de verhoging van het testosteron en DHT. Waar moet je dan aan denken?: alle voeding met een hoog glycemische lading ontwijken. Dit kan je opzoeken op google (glycemische index).

Koek, snoep, gebak, frisdrank,. Dat snapt iedereen,.. maar wat we vaak niet weten is dat brood, pasta’s, witte rijst, melk etc. ook dit zelfde effect hebben. Daarnaast eten we vaak veel teveel omega 6 vetzuren (dit zit in alle bewerkte voeding door de voedingsindustrie), en we eten veel te weinig omega 3. Omega 6 jaagt ontstekingen aan. Omega 3 lost ontstekingen op. Dus ons advies is altijd te gaan kijken naar jouw voeding.

Ook de maaltijdfrequentie is cruciaal. Max 3x per dag eten (3 gezonde maaltijden zonder tussendoortjes)! Geen bewerkte en verpakte voeding. Door nu de voeding te gaan veranderen: heel veel groente te gaan eten,. Noten, pitten, zaden, fruit, vis,. beetje vlees, eieren (zeg maar kort door de bocht oer-, of paleo voeding), zorgen we ervoor dat onze hormoon spiegels weer in balans komen.

Lees hier onder welk supplement je ter ondersteuning zou kunnen gebruiken! 

Skin Clear Biome™

Wanneer jij teveel eet uit de hoog glycemische lijst, dan komt er een gigantische piek in jouw bloedsuikerspiegel. Dit moet jouw lichaam verwerken om weer in balans te komen, hiervan ervaart je lichaam stress. Skin Clear Biome is een huidsupplement van de nieuwe generatie met innovatieve bioomtechnologie, waarvoor een patent werd aangevraagd, is een van de eerste supplementen dat werd ontwikkeld om de verstoorde, gestreste en probleemhuid aan te pakken en tegelijk de gezondheid van de darmen te ondersteunen. Want een gezonde huid begint van diep vanbinnen. LET OP: dit supplement vervangt geen (gezonde) voedingsmiddelen.

Klik hier om de supplementen te shoppen!