Skin Solutions Hoorn

Waar ben je naar op zoek?

Bel me terug
x

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Schoonheidssalon Skin Solutions

Wil jij het allerbeste voor jouw huid? Dan hebben wij dé behandelingen voor jou!

Skin Solutions heeft alles in huis om jouw huid gezond en mooi te houden. Wij geloven in een persoonlijke aanpak. Hét moment dat jouw huid veranderd voor altijd! Met ons bindweefselprogramma en Dermalogica Pro Power Peel behandelingen behalen wij prachtige resultaten. Daarnaast behandelen wij specifieke huidproblemen zoals acne en littekens, rimpels en rosacea.

Over ons

Alles wat je moet weten over pigmentvlekken

Bruine vlekken, ouderdomsvlekken, pigmentvlekken & meer: hyperpigmentatie ontrafeld.

Pigmentvlekken hebben een grote invloed op hoe oud mensen ons schatten. Een onderzoek toonde zelfs aan dat een persoon er door een oneffen huidtint er ruim 12 jaar ouder kan uitzien!

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken worden veroorzaakt door een overmatige productie van melanine. Melanine is het pigment dat huid en haar kleur geeft. Het beschermt de huid tegen schadelijke UV-stralen en absorbeert de warmte van de zon. Maar door een overmatige productie van melanine door een te veel aan de zon, hormonen en ook door littekens krijgt de huid pigmentvlekken of verkleuringen.

Waardoor ontstaan pigmentvlekken in het gezicht?

Het helpt om kennis te verkrijgen over pigmentvlekken De officiële term voor bruine vlekken in het gezicht en andere vormen van huidverkleuringen zoals ouderdomsvlekken, is hyperpigmentatie. In tegenstelling tot sproeten, zal hyperpigmentatie in de winter niet vervagen en, helaas, wordt het zichtbaarder naarmate we ouder worden.

Pigmentvlekken ontstaan door onregelmatige productie van melanine (het bruine of roodachtige pigment in de huid). Bepaalde triggers – met name blootstelling aan de zon zonder spf-bescherming – veroorzaakt deze onregelmatige productie, die leidt tot kleur-ophopingen aan het huidoppervlak. Andere oorzaken zijn hormonale factoren (anticonceptiepil en zwangerschap) en post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH) veroorzaakt door wondjes of littekens (denk aan een puistje of een diepe snee). Hormonale hyperpigmentatie en PIH worden beide versterkt door blootstelling aan de zon.

Slechts 30 minuten zonder bescherming in de zon kan een maand inspanning om hyperpigmentatie tegen te gaan ongedaan maken.

Wat zijn de oorzaken van pigmentvlekken?

Teveel aan zon:
wanneer de huid veelvuldig wordt blootgesteld aan UV-stralen kan schade ontstaan. De huid maakt dan teveel melanine aan om zich te beschermen en daardoor ontstaan pigmentvlekken genaamd hyperpigmentatie.

Hormonen:
Melasma of zwangerschapsmasker, is een vorm van hyperpigmentatie (pigmentvlekken) door een teveel aan hormonen. Ook de anticonceptiepil, medicijnen of een reactie op cosmetica kan deze vorm van pigmentvlekken veroorzaken.

Na een ontstekingsproces:
Dit is het donker verkleuren van de huid ten gevolge van littekens door onzuiverheden of door verwonding van de huid. Dit heet PIH (Post inflammatoire hyperpigmentatie).

Hoe kun je pigmentvlekken voorkomen?

1. Gebruik dagelijks spf

Zonbescherming met spf voorkomt dat UV-stralen nieuwe plekken op de huid maakt – en helpt ook om de kleurintensiteit van de reeds aanwezige plekken te reguleren. Draag dagelijks zonbescherming om ook optimaal resultaat te behouden van behandelingen. Slechts 30 minuten zonder bescherming in de zon kan namelijk een maand inspanning om hyperpigmentatie tegen te gaan ongedaan maken!

PRO TIP! Dynamic Skin Recovery SPF50 en Pure Light SPF50 bevatten allebei breedspectrum zonbescherming (SPF) wat zorgt voor optimale bescherming tegen huidverouderende UV-stralen.

2. Ken je ingrediënten

Er zijn een aantal ingrediënten die helpen om hyperpigmentatie aan te pakken, waarvan Vitamine C veruit de krachtigste is. Als één van de krachtigste antioxidanten die er is, is het zeer effectief in het opsporen van vrije radicalen. Nieuw onderzoek toont aan dat het ook het natuurlijk afweersysteem van de huid kan verbeteren en kan helpen de huid te verdedigen tegen toekomstige oxidatieve stress. Hierdoor wordt de huid van binnenuit én van buitenaf effectief verhelderd. Zorg ervoor dat je een Vitamine C-formule kiest die zowel stabiel is als ook goed biologisch beschikbaar.

PRO TIP! Biolumin-C Serum bevat een ultrastabiel Vitamine C complex wat de huid beschermt tegen vrije radicalen, fijne lijntjes vermindert en de huid egaliseert.

3. Heb geduld

Er is geen snelle oplossing voor hyperpigmentatie: het kan ten minste 30 dagen duren voor de huidverzorgingsroutine (met spf) enig effect laat zien. Bovendien kunnen sommige vlekken donkerder lijken voordat ze lichter worden: wanneer je exfolieert komt de hyperpigmentatie namelijk geleidelijk dichter naar het huidoppervlak toe. Maar blijf het dan vooral volhouden, uiteindelijk zul je een heldere, stevigere en meer stralende huid krijgen.

PRO TIP! Rapid Reveal Peel lichte, maar zeer effectieve peeling die een kickstart geeft aan je celvernieuwing en dode huidcellen verwijdert om de daaronder liggende huid te onthullen.

Pigmentvlekken en hormonen

De invloed van hormonen op pigmentvlekken wordt vaak ten onrechte onderschat. Hormonen hebben op verschillende manieren invloed op de vorming van pigmentatie. Wat kunnen oorzaken zijn van de vorming van pigmentvlekken?

  • Anticonceptiepil
  • Bepaald medicijngebruik
  • Cosmetica
  • Zwangerschap

Het ontstaan van pigmentvlekken tijdens zwangerschap

Ook de hormoonhuishouding tijdens de zwangerschap kan pigmentvlekken veroorzaken. Het zwangerschapsmasker komt meestal voor in het midden van het gezicht, op de kin, bovenlip, jukbeenderen, neus en op het voorhoofd. Maar het kan ook in mindere mate voorkomen op de wangen en de kaaklijn.

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 75% van vrouwen tijdens hun zwangerschap dit masker krijgt en 33% die de anticonceptiepil slikt. Wanneer de hormoonhuishouding weer in balans is na de zwangerschap of door het stoppen met de pil is de kans groot dat de pigmentvlekken verdwijnen.

Hoe hyperpigmentatie (pigmentvlekken) kunnen worden behandeld

Professionele Peelings zijn in staat om jarenlange huidschade op een niet-invasieve, vrijwel pijnloze manier te verwijderen en de celvernieuwing een boost te geven. Mocht jouw pigment dieper liggen of wil je snellere resultaten, kan je terecht bij onze huidtherapeute voor pigment laserbehandelingen.

Daarnaast hebben zowel Dermalogica als Environ een productlijn speciaal ontwikkeld voor de huid die last heeft van pigmentvorming. De producten in deze lijnen focussen zich specifiek op het behandelen van hyperpigmentatie en pigmentvlekken door de huid te verhelderen, egaliseren en te beschermen tegen huidverkleuringen. Deze producten bevatten krachtige ingrediënten zoals Oligopeptides, Vitamine C, Witte Thee en Glucosamine.

 

Dermalogica producten         Environ producten