Skin Solutions Hoorn

Waar ben je naar op zoek?

Bel me terug
x

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Rimpels

Rimpels zijn niet te voorkomen, wel te behandelen

De wens om mooi oud te worden hebben we allemaal. Maar wist je dat dat ‘mooi oud worden’ al vrij jong begint? Het huidverouderingsproces begint namelijk al tijdens het 25ste levensjaar. Dit proces gaat bij iedereen anders, daarom is het bij de een al eerder zichtbaar dan bij de ander, maar vroeg of laat zullen we er dus allemaal aan moeten geloven: rimpels.

Maak direct een afspraak

BT-Cocktail Lift 

Duur: 60 Minuten | Kosten: €131

Sportschool voor je huid. Train de spieren van jouw gezicht voor perfecte contouren, terwijl jij ontspant! 

Microcurrent werkt verkortend op de spieren, die zijn uitgerekt door het verouderingsproces .
Verlengt de spieren die korter zijn geworden , zoals een fronsrimpel. 
Deze 60 minuten durende behandeling is een heerlijke ontspannende en doelgerichte behandeling
Liftend effect + het dieper insluizen van werkstoffen.

Microcurrent werkt op het eigen frequentie van het lichaam, daardoor minder invasief , en doelgerichtere werking op de spier zelf.

Maak direct een afspraak

Wat zijn rimpels?

Rimpels horen bij het natuurlijke verouderingsproces en zijn eigenlijk niets meer dan vouwen in de huid. Ze ontstaan door een tekort aan collageen, elastine en vocht. Collageen maakt deel uit van het bindweefsel, een stof die de huid opvult en maakt dat alles op zijn plek blijft zitten. Elastine is zoals het het woord zelf eigenlijk al zegt: een eiwit dat zorgt voor de elasticiteit van de huid. Samen zorgen elastine en collageen voor de soepelheid, stevigheid en elasticiteit van de huid. Zo blijft de huid jong en vindt er geen of weinig rimpelvorming plaats.

Hoe ontstaan rimpels?

Vanaf het 25ste levensjaar begint de collageenproductie af te nemen. De huid wordt dan langzaam slapper en minder elastisch, met rimpels tot gevolg. Maar ook externe factoren hebben invloed op het ontstaan van rimpels. Je zult het vast al eens gehoord hebben, maar roken, stress en de zon hebben een nadelige invloed op het huidverouderingsproces. Zo breekt roken collageen af en gaat het de doorbloeding van je huid. Daardoor krijg je niet alleen rimpels, maar ook een grauwe huid. Ook UV-straling heeft een beschadigend effect op het collageen. Hetzelfde geldt voor stress, maar stress breekt collageen zelfs in zijn geheel af. De meeste rimpels zullen ontstaan bij vrouwen in de overgang. Tijdens de overgang gaat namelijk het meeste collageen verloren. Dit kan in het eerste jaar wel tot 30% zijn. Wanneer er daarnaast ook nog gerookt wordt, zal het niet als een verrassing komen dat rimpelvorming dan erg hard gaat. Het is daarom goed om op een jonge leeftijd al te beginnen met een goede huidverzorging.

Rimpels verwijderen

Omdat rimpels onderdeel zijn van het verouderingsproces, zijn ze niet te voorkomen, maar rimpels zijn wel te behandelen.  Onze Dermalogica gezichtsbehandelingen houden huidveroudering in het algemeen tegen. Microneedling maakt de huid jong en bovendien beter in staat om verzorgingsproducten op te nemen. Beauty Angel is een lichttherapie en zorgt ervoor dat de huid onder andere meer collageen aanmaakt. Het is ook mogelijk om een behandeling met hyaluronzuur te doen. Hyalonzuur wordt ingezet om niet alleen het gezicht te verbeteren en te versterken, maar ook de hals, decolleté, de handen en zelfs de bovenarmen. Bekijk ook onze Environ behandelingen. Een bindweefselmassage is een zeer intensieve massage waarbij je de doorbloeding stimuleert. De huid wordt gevoed door het bloed dus de huid krijg een boost van zijn eigen voedingstoffen. De huid oogt voller frisser meer glans en gelift.In overleg komen we samen tot de beste behandeling voor jouw huid.

 

Maak direct een afspraak