Waar ben je naar opzoek?

Bel me terug
x

Bel me terug

Wil je meer informatie of een afspraak maken voor een intake? Vul hier jouw gegevens in, dan nemen wij contact met je op.

Ik ga akkoord met het privacystatement

Couperose

Behandeling van Rosacea/Couperose door middel van (Elos) Laser:

Couperose, rode adertjes, zichtbare gesprongen vaatjes in het gelaat of op de benen: er worden verschillende termen gebruikt om de vaak storende, opvallende en ontsierende bloedvaatjes in het gelaat of op de benen te benoemen. Ze kunnen gecamoufleerd worden door make-up, maar meestal wil men er gewoon definitief vanaf. Dit geldt niet alleen voor bloedvaatjes in het gelaat, maar ook voor de duidelijk zichtbare fijne adertjes op de benen en onderbenen.

Direct een afspraak maken

Wat kunt u van de laserbehandeling verwachten:

De adertjes verdwijnen volledig en komen niet terug. Wel kunnen eventueel na verloop van tijd nieuwe adertjes ontstaan. Deze kunnen op dezelfde manier worden verwijderd.

Bij de behandeling van couperose en bloedvaten met de Elos is het belangrijk dat je van tevoren goed op de hoogte bent van de instructies. Wij vragen je dan ook deze richtlijnen zorgvuldig door te lezen.

Wat houdt de Elos behandeling in?
De Elos SRA en LVA zijn revolutionaire technieken die gebruik maken van respectievelijk IPL- en laser techniek gecombineerd met radiofrequentie. De behandeling wordt uitgevoerd bij roodheden, couperose, rosacea en bloedvaatjes. Op de huid worden lichtpulsen gezet waardoor roodheden vervagen. Het optimale resultaat wordt verkregen uit een reeks opeenvolgende behandelingen. Doorgaans worden 3-5 behandelingen geadviseerd, met tussenpozen van 3-6 weken.

Hoe bereidt u zich voor op de behandeling?

Onderstaande punten zijn belangrijk voor een veilige behandeling en om optimaal resultaat te behalen:

  • Je huid mag niet door de zon gebruind zijn. Maak drie tot zes weken voor de behandeling geen gebruik van zonnebank, tanningscrème/spray of zelfbruiners en niet zonnebaden;
  • Je mag tot 4 weken voor de behandeling geen andere (diepe) behandelingen hebben gehad bij een schoonheidsspecialiste, dermatoloog of cosmetisch arts;
  • Bereid jouw huid thuis voor op de behandeling met de voorgeschreven producten, voor een intensievere werking van de radiofrequentie en een snellere herstelperiode;
  • Let erop dat je geen crème of bodylotion op het te behandelen gebied gebruikt op de dag van de behandeling;
  • De kosten van de behandeling dien je ter plaatse contant of per pin te voldoen. Facturen ontvang je na de behandeling per email.

Informeer jouw huidtherapeut voor de behandeling altijd over (wijziging in) de medicatie, homeopathische middelen en crèmes die je gebruikt. Gedurende een antibioticakuur wordt er niet behandeld.

Er mag niet behandeld worden tijdens zwangerschap, gebruik van vitamine A-zuur (isotretinoïne/roaccutane), geschiedenis van keloïd litteken vorming, bestraling, interne defibrillator, pacemaker, actieve herpes simplexvirus (koortslip) in het te behandelen gebied, als je insuline afhankelijke diabetes heeft in combinatie met een slechte wondgenezing of als de huid extra gepigmenteerd is.

Direct een afspraak maken

Wat kunt u verwachten tijdens de behandeling?

De behandeling duurt, afhankelijk van het te behandelen gebied, meestal 15-30 minuten. De diepte en de hersteltijd heeft de huidtherapeut vooraf met u besproken. De huid wordt gedesinfecteerd en er wordt een laagje verkoelende gel aangebracht. Op de huid worden energieflitsen gezet die warm, prikkend of stekend kunnen aanvoelen.
Na de behandeling wordt een speciale crème aangebracht die direct verzachtend werkt. De huidtherapeut adviseer je over de juiste nazorg voor thuis, zodat de huid goed kan herstellen.

Na de behandeling

De huid kan direct na de behandeling lichtrood gekleurd en gevoelig zijn. Vaatjes kunnen in de eerste dagen donker opkleuren en er kunnen korstjes en/of zwelling ontstaan. Om de huid te kalmeren en het herstelproces te bespoedigen, gebruik je de geadviseerde nabehandelingscrème. Het is belangrijk dat je niet aan de korstjes krabt om langdurige roodheid of littekens te voorkomen. Reinig de plekken voorzichtig en dep ze droog. Gebruik de eerste 3 dagen geen ruwe of schurende producten zoals een scrub. Vermijd UV-straling de eerste week na de behandeling en gebruik de eerste 3 weken een goede zonbeschermingsfactor. De huidtherapeut adviseert je over de juiste zonbescherming en thuiszorg voor een optimaal huidherstel en gecontroleerde genezing.

Om het verloop van de behandeling goed te kunnen volgen worden er foto’s gemaakt van jouw huid. Couperose en bloedvaten zullen na zo’n drie tot zes weken verminderen. Verbetering van de huidstructuur zoals fijne lijntjes of een ruwe huid vindt plaats op lange termijn en is afhankelijk van de individuele huidconditie. Indien het gewenste resultaat is bereikt, kun je op advies van de huidtherapeut en naar eigen wens afspraken maken voor onderhoudsbehandelingen in de toekomst.

Direct een afspraak maken

Wat zijn de mogelijke complicaties?

De behandelingen worden bij Skin Solutions uitsluitend uitgevoerd door kwaliteitsgeregistreerde huidtherapeuten (lid van de NVH) die werken met hoogstaande en kwalitatieve behandelmethodes en apparatuur, zodat je verzekerd bent van een veilige behandeling. Complicaties zoals pigmentreacties, blaarvorming en huidinfecties treden hoogstzelden op, maar kunnen helaas in een enkel geval na een behandeling optreden, ook al besteden wij veel zorg aan de uitvoering. De meeste reacties zijn van voorbijgaande aard. Wanneer de voorzorgsmaatregelen en instructies goed opgevolgd worden, komen deze complicaties bijna nooit voor. Bij vermoeden van een complicatie of bij vragen omtrent de nazorg adviseren wij je contact op te nemen.

Resultaten zijn afhankelijk van diverse persoonlijke factoren en verschillen per persoon waardoor garantie niet mogelijk is. Laat je daarom altijd goed informeren bij de specialist over de verschillende behandelmethodes en uw verwachtingspatroon.

Prijslijst

COUPEROSE / ROSACEA Prijs per behandeling
Consult 35       Gratis
1 vaatje couperose/spider naevi € 55
Neus € 70
Wangen € 125
Neus en wangen € 135
Hele gezicht € 195

 

Direct een afspraak maken

FAQ

Wordt een laserbehandeling door mijn zorgverzekeraar vergoed?

Wil je weten hoeveel jouw zorgverzekeraar of andere zorgverzekeraars in 2020 vergoeden voor ontharen, acne of camouflage behandelingen? Dat komt goed uit, want in deze tabel kun je zien waar je recht op hebt of wat andere zorgverzekeraars extra vergoeden.

Is een laserbehandeling veilig?

Al onze apparatuur voldoet aan de meest strenge eisen en normen. De ELOS apparatuur is bijvoorbeeld goedgekeurd door het Amerikaanse FDA dat staat voor zeer strenge veiligheidsnormen. Daarnaast word je bij Skin Solutions altijd geholpen door een HBO-geschoolde huidtherapeut (huidtherapeut is geregistreerd volgens wet BIG, artikel 34), lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten.

Is de laserbehandeling gevoelig?

De behandeling is meer of minder gevoelig afhankelijk van het type behandeling. Tijdens het eerste gratis consult kun je zelf ervaren hoe de behandeling aanvoelt.

Heb ik een verwijsbrief van een dermatoloog of arts nodig?

Nee voor een gratis consult heb je geen verwijsbrief van een medisch specialist, dermatoloog of huisarts nodig. Doorgaans vragen verzekeraars hier wel om. Onze huidtherapeute kan in het gratis consult een huidanalyse doen, het te verwachte resultaat doornemen en een behandelplan opstellen. Ook kun je een proefpuls ervaren. Vervolgens kun je een doorverwijzing aanvragen.']

Kan een laserbehandeling met een donkere huid?

Ja, dat kan. Tijdens het eerste gratis consult voert onze HBO geschoolde huidtherapeut een huidanalyse uit. Vervolgens kiest zij de lasermethode die het meeste resultaat geeft en past bij jouw huid- en haartype (bij ontharen). Zij houdt bij het opstellen van een behandelplan ook rekening met jouw medische geschiedenis en wensen.

Ik heb een vraag!

Wil je meer weten over onze behandelingen en oplossingen voor jouw huidprobleem? Je kunt ons bellen of vul het contactformulier in!