Waar ben je naar opzoek?

Bel me terug
x

Bel me terug

Wil je meer informatie of een afspraak maken voor een intake? Vul hier jouw gegevens in, dan nemen wij contact met je op.

Ik ga akkoord met het privacystatement

Rosacea

Behandel rosacea en een rood gezicht wordt verleden tijd

Een rood gezicht is erg vervelend. Rosacea is een chronische aandoening in het gelaat. Er is dan sprake van zichtbaar uitgezette bloedvaatjes, ook kun je last hebben van continue blozen. Beide symptomen kleuren het gezicht erg rood. Wanneer je rosacea laat behandelen met een laserbehandeling, kun je al snel van de klachten af zijn.

Wat is rosacea?

Rosacea kenmerkt zich door verdikkingen in de huid. Deze treden op als gevolg van talgklierhyperplasie, een zichtbare vergroting van de talgkliertjes in de huid. Daarnaast vindt er een toename van het bindweefsel plaats, ook wel fibrosering genoemd. Hierdoor ontstaat er roodheid en zwelling in het gezicht en worden er puistjes en bultjes zichtbaar. Opvallend is dat mee-eters niet aanwezig bij bij rosacea. Vaak wordt er onterecht gedacht dat rosacea hetzelfde is als couperose. Hoewel ze veel dezelfde symptomen delen, is couperose toch iets anders. Hier blijven de bultjes en puistjes namelijk uit. De meest bekende vorm van rosacea is rhinophyma, dit is een onregelmatige zwelling van de neus.

Direct een afspraak maken

Hoe ontstaat het?

Bij rosacea is de barrièrefunctie, namelijk de bovenste huidlaag, van de huid aangetast. Het immuunsysteem werkt dus niet meer optimaal. De huid is gevoeliger voor invloeden van buitenaf en er kunnen ontstekingen ontstaan. De Demodex mijt zou hier de aanstichter van zijn. Dit is een mijt die leeft in de haarzakjes en talgklieren van de huid. Bij iemand met rosacea zijn er 20 keer meer Demodex mijten aanwezig dan bij iemand zonder de aandoening. Deze mijt is nodig om de huid gezond te houden, maar een teveel is aanleiding tot een ontsteking. Dit maakt de huid gevoelig voor triggers, met ‘flare-ups’ als gevolg. Uiteindelijk treedt rosacea op.

Hoe kunnen wij jou van rosacea afhelpen?

Elke huid reageert weer anders op rosacea. De triggers kunnen per persoon erg verschillen. Zo kun jij misschien last hebben van een opgezwollen neus, terwijl iemand anders te maken heeft met overmatig en continu blozen. Elke klacht is bij ons te behandelen. De meeste behandelingen van Skin Solutions voor rosacea zijn laserbehandelingen. Voorbeelden van behandelingen voor rosacea zijn:

Beauty Angel is een lichttherapie en zorgt ervoor dat de huid onder andere meer collageen aanmaakt, maar het werkt ook kalmerend en gaat ontstekingen tegen. De Environ Cool Peel verwijdert overmatige bacteriën op de huid. Bij een laserbehandeling worden de bloedvatwanden van de bloedvaatjes verwijderd waardoor deze nauwelijks zichtbaar worden. Tijdens een bindweefselmassage ligt de focus op de bindweefsellaag waardoor de huid wordt aangezet tot celvernieuwing. Dit stimuleert de doorbloeding en de afvalafvoer. Afhankelijk van de klachten en het huidbeeld stellen wij een behandeling voor je samen.

COUPEROSE / ROSACEA Prijs per behandeling
Consult € 35   Gratis
1 vaatje couperose/spider naevi € 50
Neus € 65
Wangen € 95
Neus en wangen € 115
Hele gezicht € 175

 

Direct een afspraak maken

Ik heb een vraag!

Wil je meer weten over onze behandelingen en oplossingen voor jouw huidprobleem? Je kunt ons bellen of vul het contactformulier in!