Skin Solutions Hoorn

Waar ben je naar op zoek?

Bel me terug
x

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Rosacea

Behandel rosacea en een rood gezicht wordt verleden tijd

Een rood gezicht is erg vervelend. Rosacea is een chronische aandoening in het gelaat. Er is dan sprake van zichtbaar uitgezette bloedvaatjes, ook kun je last hebben van continue blozen. Beide symptomen kleuren het gezicht erg rood. Wanneer je rosacea laat behandelen met een laserbehandeling, kun je al snel van de klachten af zijn.

Maak direct een afspraak

ProSkin Calm

30 - 60 minuten vanaf €52

ProSkin is een gepersonaliseerde 30 of 60-minuten behandeling gericht op een bepaalde zone of conditie die extra aandacht nodig heeft. De behandeling wordt volledig aangepast op je persoonlijke huidconditie- en wensen. De behandeling wordt volledig op maat gemaakt en afgestemd op je huidbehoefte en wensen die blijken uit de consultatie inclusief foto's met onze Observ. 

PRO calm legt de focus op het verzachten en versterken van de gevoelige huid. De huidexpert kalmeert jouw huid en vermindert roodheid. Daarnaast wordt de huidtextuur in balans gebracht en wordt de huid gehydrateerd voor een verzacht resultaat. 

Wat is rosacea?

Rosacea kenmerkt zich door verdikkingen in de huid. Deze treden op als gevolg van talgklierhyperplasie, een zichtbare vergroting van de talgkliertjes in de huid. Daarnaast vindt er een toename van het bindweefsel plaats, ook wel fibrosering genoemd. Hierdoor ontstaat er roodheid en zwelling in het gezicht en worden er puistjes en bultjes zichtbaar. Opvallend is dat mee-eters niet aanwezig bij bij rosacea. Vaak wordt er onterecht gedacht dat rosacea hetzelfde is als couperose. Hoewel ze veel dezelfde symptomen delen, is couperose toch iets anders. Hier blijven de bultjes en puistjes namelijk uit. De meest bekende vorm van rosacea is rhinophyma, dit is een onregelmatige zwelling van de neus.

Hoe ontstaat het?

Bij rosacea is de barrièrefunctie, namelijk de bovenste huidlaag, van de huid aangetast. Het immuunsysteem werkt dus niet meer optimaal. De huid is gevoeliger voor invloeden van buitenaf en er kunnen ontstekingen ontstaan. De Demodex mijt zou hier de aanstichter van zijn. Dit is een mijt die leeft in de haarzakjes en talgklieren van de huid. Bij iemand met rosacea zijn er 20 keer meer Demodex mijten aanwezig dan bij iemand zonder de aandoening. Deze mijt is nodig om de huid gezond te houden, maar een teveel is aanleiding tot een ontsteking. Dit maakt de huid gevoelig voor triggers, met ‘flare-ups’ als gevolg. Uiteindelijk treedt rosacea op.

Hoe kunnen wij jou van rosacea afhelpen?

Elke huid reageert weer anders op rosacea. De triggers kunnen per persoon erg verschillen. Zo kun jij misschien last hebben van een opgezwollen neus, terwijl iemand anders te maken heeft met overmatig en continu blozen. Elke klacht is bij ons te behandelen. De meeste behandelingen van Skin Solutions voor rosacea zijn laserbehandelingen. Voorbeelden van behandelingen voor rosacea zijn:

Huidtherapie bij Skin Solutions

ROSACEA Prijs per behandeling
Consult € 35   Gratis
Rhenophase peeling 30 minuten € 99
Rhenophase peeling 45 minuten € 132
Laserbehandeling gehele gelaat € 225

 

Maak direct een afspraak

Ik heb een vraag

Wil je meer weten over onze behandelingen en oplossingen voor jouw huidprobleem? Je kunt ons bellen of vul het contactformulier in!