Waar ben je naar opzoek?

Bel me terug
x

Bel me terug

Wil je meer informatie of een afspraak maken voor een intake? Vul hier jouw gegevens in, dan nemen wij contact met je op.

Ik ga akkoord met het privacystatement

Vermoeide huid

Een vermoeide huid hebben maar niet vermoeid zijn

‘Heb je slecht geslapen’? ‘Voel je je wel goed?’. Misschien hoor je dit wel elke dag. Erg vervelend, vooral als je je helemaal niet ziek zwak of misselijk voelt. Maar je bent niet de enige. Sterker nog, heel veel mensen hebben last van een vermoeide huid. Toch heeft een vermoeide huid niets te maken met hoe iemand zich voelt, er kunnen namelijk hele andere achterliggende oorzaken zijn.

Wat is een vermoeide huid?

Een vermoeide huid lijkt eigenlijk op een verouderde huid. De huid kan namelijk op jonge leeftijd oud lijken. Een vermoeide huid heeft alleen andere oorzaken dan een verouderde huid. Ze zijn dus wel degelijk verschillend. Wel kan een vermoeide huid de huidveroudering versnellen. Het is dus belangrijk om preventief te handelen. Wallen en kringen onder de ogen zijn misschien wel de meest bekende kenmerken van een vermoeide huid. Maar ook rimpels en een doffe, droge huid kunnen duiden op een vermoeide uitstraling. Daarnaast kan de huid snel tekenen en slap aanvoelen.

Direct een afspraak maken

Hoe ontstaat een vermoeide huid?

Een vermoeide huid kan ontstaan door een slechte levensstijl. Je kunt hierbij denken aan roken en een slechte huidverzorging, maar ook ziekte, stress, slaaptekort of verkeerde cosmetica kunnen uw huid oud doen lijken. Zo kun je bij stress en slaaptekort al jong last krijgen van rimpels. Vooral rimpels rondom de ogen en lippen laten de huid ouder en vermoeid lijken. Een vermoeide uitstraling ontstaat vaak door een combinatie van verschillende factoren. De een kan meer last hebben van bepaalde factoren dan de ander. Zo kan één slechte nacht slapen er bij jou voor zorgen dat je direct last heeft van een vermoeide aanblik, terwijl de ander er dan nog steeds fris en fruitig uit kan zien.

Hoe kunnen wij jou van je vermoeide huid afhelpen?

Voor een vermoeide huid is huidverzorging erg belangrijk. Vooral een regelmatige peeling is van harte aan te raden. Een peeling zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag minder dik wordt. Hierdoor krijg je een betere weerspiegeling van het licht op de huid, daarnaast stimuleert peeling de celvernieuwing. Al met al zorgt dit voor een glanzende huid en bovendien krijg je door een peeling die gezonde blos weer terug op je wangen. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een van onze andere behandelingen om van een vermoeide huid af te komen. Zo zorgt microneedling ervoor dat de huid beter in staat is om verzorgingsproducten op zich te nemen en het stimuleert een bindweefselmassage de algehele doorbloeding waardoor je huid weer in topvorm komt. Je kunt ook kiezen voor Beauty Angel. Deze lichttherapie richt zich op de mitochondriën, het energieniveau van je huid. In overleg komen we samen tot de beste behandeling voor jouw huid.

Direct een afspraak maken

Ik heb een vraag!

Wil je meer weten over onze behandelingen en oplossingen voor jouw huidprobleem? Je kunt ons bellen of vul het contactformulier in!